Dyrlæge

Genvejstips

Denne side skal hjælpe dig som dyrlæge til at forstå hvordan SimHerd kan hjælpe dig i din hverdag, hvordan du kan komme i gang med at bruge programmeteller hvis du er i gang og har brug for hjælp til at lave en SØAeller inspiration til et specifikt scenarie, kan du også finde det her på siden. 

Hvordan bruges SimHerd?

I Danmark har over halvdelen af kvægdyrlæger adgang til og bruger SimHerd Ekspert aktivt i deres sundhedsrådgivning. SimHerd er en stor regnemaskine, der med udgangspunkt i landmandens egne nøgletal, kan sætte kr. og ører på konkrete indsatsområder og handlingsplaner. De kan også bruges til at overbevise banken om at en investering i f.eks. ny teknologi eller forbedret staldforhold også vil give et fornuftigt afkast.

”SimHerd-modellen kan betragtes som et ‘Hvad nu hvis..’ spil. En leg, der forudsætter, at du er i stand til at halvere antallet af yverbetændelser, nedbringe klovlidelser, øge antal kælvninger pr årsko osv. Og hvis du gør det, hvad tjener du så næste år, eller om 10 år? Eller omvendt: hvor mange penge kan du investere i et nyt kalveområde, nye madrasser, desinfektionsmidler, vaccination, osv.” – Kvægdyrlægerne Kronborg

SimHerd hjælper dig i din sundhedsrådgivning: 

  • Gør formidlingsprocessen lettere 
  • Kvalificerer og sætter økonomi på din rådgivning  
  • Finder de lavt hængende frugter i besætningen 
  • Giver et stærkt videnskabeligt fundament 

Det primære redskab er den SundhedsØkonomiskeAnalyse (SØA). Den tager udgangspunkt i landmandens egne nøgletal, og finder de indsatsområder med størst forbedringspotentiale i besætningen. I alt beregner den 15 forskellige scenarier på alt fra yverbetændelse, reproduktion og management forbedringer. 

Som noget nyt, er det nu også muligt ikke kun at sætte kr. og ører på alle beregninger, men også den potentielle klimagevinst. Det er rigtigt vigtigt at vi begynder ikke kun at tænke bundlinje, men også klima ind i rådgivningen. Her spiller dyrlægen en afgørende rolle da sunde køer = gamle køer = klima køer! 

”Den SundhedsØkonomiskeAnalyse (SØA) er nøglen til god sundhedsrådgivning, og hjælper med at finde ud af hvor skoen trykker hos den enkelte landmand” 
Camilla Eskerod, Kvægdyrlægerne Djursland ApS. 

Hvordan kommer jeg igang? 

Er du dyrlæge i en Dyrlæger & Ko praksis eller hos Kvægdyrlægerne Kronborg, har du fri adgang til SimHerd i alle dine besætninger. Ønsker i også at have adgang til SimHerd Ekspert i jeres praksis, står vi klar til at hjælpe jer i gang.

Vejledninger

Prøv en af vores videoguides, så du kan komme godt i gang med at bruge SimHerd i din sundhedsrådgivning, eller har brug for at få genopfrisket hvordan et scenarie eller en SØA oprettes og tolkes.

Med SimHerd modellen kan du regne på stort set hvad som helst. Vi har sammensat en række opskrifter til nogle af de mest hyppige beregninger i vores scenariekatalog. Er det et scenarie, der ikke er på listen, som du gerne vil regne på, eller har du brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os.

Prisoversigt – SimHerd Ekspert

Ønsker i også at have adgang til SimHerd Ekspert i jeres praksis, står vi klar til at hjælpe jer i gang.

SimHerd Ekspert
Single

✓ Adgang for én besætning
ss

Teams:

Teams:

Teams:

1 bruger: 1099.- pr. måned
Tilkøb af SØA; 519 kr. pr. besætning pr. år
(ekskl. moms)

Simherd Ekspert
Basis

✓ Fri adgang til SimHerd
beregninger i alle
besætninger

Teams:

Teams:

Teams:

1 bruger: 4.400.- pr. måned
2 brugere:
7.600.- pr. måned
(ekskl. moms)

Simherd Ekspert
Pro

✓ Fri adgang til SimHerd
beregninger i alle
besætninger

✓ Fri service

✓ Intromøde

Teams:

1 bruger: 4.800.- pr. måned
2 brugere:
8.300.- pr. måned
(ekskl. moms)

Nybegynderkurser kan tilkøbes separat, hvis dette ønskes. Vi tilbyder begynderkurser flere gange om året. Prisen er 1.950 kr. pr. deltager. Kurser kan også afholdes hos jer efter aftale.