Dyrlæge

Genvejstips

Denne side skal hjælpe dig som dyrlæge til at forstå hvordan SimHerd kan hjælpe dig i din hverdag, hvordan du kan komme i gang med at bruge programmeteller hvis du er i gang og har brug for hjælp til at lave en SØAeller inspiration til et specifikt scenarie, kan du også finde det her på siden. 

Hvordan bruges SimHerd?

SimHerd hjælper dig i din sundhedsrådgivning: 

  • Gør formidlingsprocessen lettere 
  • Kvalificerer og sætter økonomi på din rådgivning  
  • Finder de lavt hængende frugter i besætningen 
  • Giver et stærkt videnskabeligt fundament 

SimHerd er en stor regnemaskine, der med udgangspunkt i landmandens egne nøgletal, kan sætte kr. og ører på konkrete indsatsområder og handlingsplaner. De kan også bruges til at overbevise banken om at en investering i f.eks. ny teknologi eller forbedret staldforhold også vil give et fornuftigt afkast.

”SimHerd-modellen kan betragtes som et ‘Hvad nu hvis..’ spil. En leg, der forudsætter, at du er i stand til at halvere antallet af yverbetændelser, nedbringe klovlidelser, øge antal kælvninger pr årsko osv. Og hvis du gør det, hvad tjener du så næste år, eller om 10 år? Eller omvendt: hvor mange penge kan du investere i et nyt kalveområde, nye madrasser, desinfektionsmidler, vaccination, osv.”
Kvægdyrlægerne Kronborg

Det primære redskab er den SundhedsØkonomiskeAnalyse (SØA). Den tager udgangspunkt i landmandens egne nøgletal, og finder de indsatsområder med størst forbedringspotentiale i besætningen. I alt beregner den 15 forskellige scenarier på alt fra yverbetændelse, reproduktion og management forbedringer. 

Som noget nyt, er det nu også muligt ikke kun at sætte kr. og ører på alle beregninger, men også den potentielle klimagevinst. Det er rigtigt vigtigt at vi begynder ikke kun at tænke bundlinje, men også klima ind i rådgivningen. Her spiller dyrlægen en afgørende rolle da sunde køer = gamle køer = klima køer!

”Den SundhedsØkonomiskeAnalyse (SØA) er nøglen til god sundhedsrådgivning, og hjælper med at finde ud af hvor skoen trykker hos den enkelte landmand” 
Camilla Eskerod, Kvægdyrlægerne Djursland ApS. 

Hvordan kommer jeg igang? 

Med et SimHerd abonnement får du adgang til SimHerds nye brugerflade, hvor du kan indlæse besætningsdata direkte fra Kvægdatabasen og lave alle de analyser, der er relevante for dig. Den nye brugerflade gør beregninger nemmere, hurtigere og mere intuitivt end tidligere.

Der kan købes adgang i en enkelt besætning for 1.175 kr. pr. år, tilkøb af SØA til 575 kr.

Ønsker i at vi regner en case for eller sammen med jer, opkræves der pr. timebasis efter gældende takst.

Prisoversigt – SimHerd Ekspert

Ønsker i også at have adgang til SimHerd Ekspert i jeres praksis, står vi klar til at hjælpe jer i gang.

Enkelt
bruger

✓ Adgang til 10 besætninger
(inkl. SØA)s

✓ 1 times support

Teams:

Teams:

13.500 kr. om året (ekskl. moms)

Praksis
adgang

✓ Adgang til 50 besætninger
(inkl. SØA)s

✓ 5 times support

✓ 10 brugere

Teams:

22.500 kr. om året (ekskl. moms)

Praksis+
adgang

✓ Fri adgang til  alle
besætninger

✓ Fri support

✓ Ubegrænset antal brugere

✓ Årlig praksisbesøg eller fælles gårdbesøg

35.000 kr. om året (ekskl. moms)

 


Nybegynderkurser kan tilkøbes separat, hvis dette ønskes (1.950 kr. pr. deltager). Kurser kan også afholdes hos jer efter aftale.

Indenfor hver besætning er der ubegrænset adgang til enkeltscenarier samt SØA rapporten. Ved behov for flere besætninger indenfor et år opkræves der pr. besætning

Yderligere support kan tilkøbes for 1200 kr. pr. time.

Vejledninger

Med SimHerd modellen kan du regne på stort set hvad som helst. Gå ind på vores vejledningside for at lære mere om teorien bag modellen, og hvordan den skal bruges. 

Vi har sammensat en række opskrifter til nogle af de mest hyppige beregninger i vores scenariekatalog. Er det et scenarie, der ikke er på listen, som du gerne vil regne på, eller har du brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvis du gerne vil have en mere til bunds gående forklaring af sygdoms effekter på bl.a. ydelse, kan du læse mere og se hvordan du selv kan ændre dem i denne guide.